I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Silly Season pt 3 – Sherrydoftande hummersill

Ett traditionellt julbord är inte komplett utan sill. Därmed inte sagt att sillreceptet måste vara traditionellt. Brantevikssill och senapssill i all ära, här får du ett lyxigare recept på hummersill med sherry. Det bästa av allt? Det kostar mycket mindre än det smakar.

För 4

Ingredienser

INGREDIENSER

1 dl tomatketchup
1 dl chilisås
2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
0,5 dl ättiksprit 10%
0,5 dl strösocker
0,25 dl rapsolja
1 st rödlök
1 msk sherry halvtorr
5 st sillfiléer 5 minuters-sill

30 min

Sherrydoftande hummersill – gör så här:

  1. Vispa ihop ketchup med chilisås, hummerfond, ättikssprit och strösocker.
  2. Droppa oljan i ketchupen, lite i taget under vispning.
  3. Tillsätt finhackade löken och smaka av med sherry.
  4. Blanda ner sillen i såsen.
  5. Låt stå i kylen.
  6. Toppa med kryddkrasse innan servering.
  7. För en starkare topping: Blanda färskriven pepparrot med kryddkrassen.