Silltårta

Låt silltårtan stå minst 6 timmar för att den ska bli saftig och god. Vi har förenklat receptet genom att bara göra fyllningen, men vill du så går det utmärkt att baka ditt eget bröd och stansa ut ett hål i mitten. Fyllningen är även god på kavring eller knäckebröd.

Silltårta Receptbild - Allt om Mat
Lars Paulsson

Silltårta

Ingredienser 8 person(er)

1 pkt stora, runda rallarhalvor
Fyllning
0,5 tsk salt
1 st gräslök, kruka
200 g kesella
1 krm svartpeppar, nymald
5 st ägg, kokta
2 st rödlök
2 msk dijonsenap
2 st äpplen, t ex granny smith
2 msk pepparrot, riven
100 g västerbottensost
200 g cream cheese, t ex philadelphiaost
4 st matjesfilé
Garnering
1 dl kesella
0,5 st rödlök
1 pkt dill
1 st matjessillfilé

1. Finhacka äggen. Skär matjessill i små tärningar. Riv osten och tärna äpplena. Skala och finhacka rödlöken. Hacka gräslöken.
2. Blanda alla ingredienser med kesella, cream cheese, pepparrot och dijonsenap. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Stansa eller skär ett hål i mitten av varje brödskiva. Bred fyllningen på en skiva, lägg på ytterligare en skiva och bred på fyllning. Lägg på locket och garnera med några klickar kesella, matjessill skuren i bitar, tunt skivad rödlök och några dillvippor.

Recept från