Sillsalsa med tomat och vitlök

En sötsyrlig sillsalsa med finhackade färska tomater och lite balsamvinäger.

Sillsalsa med tomat och vitlök – gör så här:

  1. Skålla och skala tomaterna. Halvera, gröp ut kärnorna och finhacka tomatköttet.
  2. Fräs löken i oljan 2 min utan att den tar färg.
  3. Tillsätt tomathacket, pressa i vitlök och blanda i timjan. Fräs på medelvärme under omrörning 4-5 min.
  4. Häll blandningen i en trådsil. Låt den rinna av och kallna.
  5. Häll blandningen i en skål och tillsätt balsamvinäger, chilisås, salt och peppar.
  6. Skölj sillen och låt den rinna av. Torka den med hushållspapper och skär den i små tärningar. Blanda sill och salsa.
  7. Ställ kallt minst 12 timmar.

Recept från