En lättlagad variant av matjessilltårta med inlagd sill som serveras i portionsskålar. Tillaga dagen innan så att smakerna hinner gifta sig.

För 8 personer

Ingredienser

3 gelatinblad
420 g 5-minuterssill (1 ask)
2,5 dl mellangrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
3 msk senap
0,5 dl dill hackad
1 dl gräslök hackad
3 dl gräddfil

Garnering:

8 rädisor

Sillpannacotta

 

1. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min.
2. Låt sillen rinna av och grovhacka den.
3. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen.
4. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.
5. Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.
6. Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas, á 1 dl. Låt dem stelna i kylen till nästa dag.
7. Lägg en rädisa i varje pannacotta och servera ur formarna.

Fler recept med: Fest, Fisk, Midsommar, Övrigt, Svenskt, Tårtor