Silkestofu i ponzusås

Recept på silkestofu i ponzu. Den milda tofun passar fint till den något saltsyrliga ponzusåsen. Ponzusås finns även färdig på flaska. 

För 4 personer

Ingredienser

300 g silkestofu

Ponzu:

1 g kombualg
1 dl vatten
0,75 dl japansk soja
1,5 msk citron pressad
1 salladslök
25 g mâchesallad
0,5 ask smörgåskrasse
10 g bonitoflingor
1 krm chilipulver

15 min + 1 h för kombun att dra

Silkestofu i ponzusås – gör så här:

  1.  Ponzusås: Lägg kombualgen i vattnet och låt dra ca 1 timme (detta blir en dashi-buljong). Sila av. Blanda buljongen med soja och citronsaft. Låt den stå i rumstemperatur fram till servering.
  2. Ansa och strimla salladslöken. Skär tofun i fyra bitar. Häll över buljongen. Strö på salladslöken. Lägg på salladen och klipp över krassen. Strö på bonitoflingor och chili och servera.

Recept av Sayan Isaksson

Fler recept med: Förrätter, Japanskt, Övrigt, Vegetariskt