Sidenhuskaka

Mandel och rivna äpplen utgör  fyllning i denna fina kaka, som är extra god när den serveras med vaniljkräm eller vispgrädde.

Annonsen laddas.

Gör så här:

1. Hacka ihop mjöl, socker och kallt smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut drygt hälften av degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 175°.
4. Fyllningen: Smält smöret i en kastrull. Riv mandelmassan fint. Blanda mandelmassa, socker, ägg och limesaft med smöret.
5. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar.
6. Kärna ur och riv äpplena grovt. Lägg dem i pajskalet och häll över mandelsmeten. Kavla ut resten av degen och skär i remsor. Lägg degremsorna överst i pajformen.
7. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan kallna.

Recept från Allt om Mat