Lätt syrlig och myntasmakande. Servera salladen med italienskt lantbröd och getost eller till grillat lammkött.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 auberginer
2 msk olivolja
1,5 tsk salt
0,5 citron
1 krm vitpeppar
1 dl mynta hackad, färsk
3 tomater

1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och skär auberginerna i 3 cm stora tärningar. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och strö på salt.
2. Ugnstek mitt i ugnen 15-20 min och vänd tärningarna ett par gånger så att de blir mjuka och lätt brynta.
3. Lägg den stekta auberginen i en skål, pressa över citronsaft, krydda med peppar och blanda ner myntan.
4. Kryssa tomaterna i toppen, skålla dem 15 sek i kokande vatten och dra av skalen. Halvera, kärna ur, skär dem i bitar och blanda med auberginerna.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Vegetariskt