Recept på Shish kebab (lammbullar). Blanda gärna färsen dagen före så att den får mogna i smaken.

För 4 personer

Ingredienser

400 g färs, lamm- eller nöt-
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 vitlöksklyfta
2 msk persilja hackad
1 dl yoghurt turkisk
1 tsk olivolja

Salsa:

1 lök röd eller gul
3 tomater
2 msk persilja hackad
2 krm salt

Tillbehör:

1 dl yoghurt turkisk
2 pitabröd stora

Shish kebab (lammbullar) med rostat pitabröd och tomatsalsa — gör så här:

  1. Blanda färs, salt och peppar. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt persilja och yoghurt. Forma färsen till 12 runda bullar.
  2. Salsa: Skala och hacka löken. Hacka tomaterna. Blanda lök, tomat och persilja. Krydda med salt.
  3. Stek bullarna runt om i olja i en stekpanna ca 8 min.
  4. Servera lammbullarna med salsa, yoghurt och rostat pitabröd.