Det här receptet kommer från en liten restaurang i Shanghai. Hemligheten bakom den goda smaken är den svarta vinägern.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g fläskkött, karré eller filé
1 msk majs- eller rapsolja

Marinad

1 msk risvin eller torr sherry
2 msk sesamolja
2 msk mörk soja
2 tsk Maizena majsstärkelse
1 tsk salt

Nudelsallad

250 g risnudlar
3 skogsöronsvampar torkade
0,5 gurka
2 morötter
4 salladslökar eller 1/3 purjolök

Dressing

1 dl vinäger svart
0,5 dl sesamolja
2 tsk salt
0,75 dl strösocker
1 chili hel torkad
2 vitlöksklyftor finhackade
2 msk majsolja

Garnering

0,5 dl korianderblad
1 rödbeta svarvad

1. Kött: Blanda marinaden. Skär köttet i långa, smala strimlor. Lägg det i marinaden minst 30 minuter i rumstemperatur.
2. Nudelsallad:Tillaga nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Lägg skogsöronen i varmt vatten 15 minuter. Skala och strimla grönsakerna i långa tunna strimlor. Strimla även den blötlagda svampen.
3. Dressing: Blanda vinäger, sesamolja, salt och socker i en skål. Låt chili och vitlök fräsa någon sekund i het olja. Tillsätt de blandade ingredienserna och rör tills socker och salt löser sig. Smaka av om det ska vara sötare eller syrligare.
4. Servering: Lyft upp köttet ur marinaden. Stek det hastigt i het olja under omrörning. Lyft upp det och blanda med de strimlade grönsakerna och nudlarna. Häll på dressingen. Blanda väl. Garnera med koriander och ev svarvad rödbeta.