Shanghainesisk nudelsallad – Banliangcai

Det här receptet kommer från en liten restaurang i Shanghai. Hemligheten bakom den goda smaken är den svarta vinägern.

1. Kött: Blanda marinaden. Skär köttet i långa, smala strimlor. Lägg det i marinaden minst 30 minuter i rumstemperatur.
2. Nudelsallad:Tillaga nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Lägg skogsöronen i varmt vatten 15 minuter. Skala och strimla grönsakerna i långa tunna strimlor. Strimla även den blötlagda svampen.
3. Dressing: Blanda vinäger, sesamolja, salt och socker i en skål. Låt chili och vitlök fräsa någon sekund i het olja. Tillsätt de blandade ingredienserna och rör tills socker och salt löser sig. Smaka av om det ska vara sötare eller syrligare.
4. Servering: Lyft upp köttet ur marinaden. Stek det hastigt i het olja under omrörning. Lyft upp det och blanda med de strimlade grönsakerna och nudlarna. Häll på dressingen. Blanda väl. Garnera med koriander och ev svarvad rödbeta.

Recept från