Frasig sesamstekt tofu möter krispig gurka i en ingefärssmakande förrätt.

För 4 personer:

Ingredienser

1 paket fast tofu (270 g)
1 gurka liten
2 msk majsstärkelse Maizena
1 msk sesamfrön
2 msk rapsolja

Dressing:

1 bit ingefära ca 3 cm (ca 20 g)
2 msk thaisoja
1 msk lime pressad
1 msk vatten
1 tsk strösocker
2 krm sambal oelek

15 minuter

Sesamstekt tofu med ingefärsdressing – gör så här:

  1. Dressing: Skala och finhacka ingefäran. Blanda ingefäran med soja, limesaft,  vatten, socker och sambal oelek.
  2. Finskiva gurkan, gärna på mandolin. Skiva tofun. Panera runt om i majsstärkelse och sesamfrön. Stek tofun runt om i olja på hög värme tills den fått fin färg.
  3. Blanda gurkan med hälften av dressingen och lägg på ett fat. Lägg tofun bredvid. Ringla över resten av dressingen. Servera direkt.

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter

bonniers_vegetariska_kokbok