De knapriga små skorporna kan bakas flera veckor i förväg och förvaras torrt.

För 50 skorpor

Ingredienser

1 dl sötmandel
100 g smör rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk anis mald
2 ägg
5 dl vetemjöl (ca 300g)
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl svarta sesamfrön

1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och anis. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smör- och sockerblandningen. Tillsätt sesamfrö och mandel.
2. Rulla ut degen i två längder ca 40 cm långa och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Skär längderna på snedden i 1 ½ cm tjocka skivor. Torka skorporna mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna på galler.

Fler recept med: Bakning, Barn och familj, Matbröd