Perfekt att servera med en kall öl före middagen.

För 4 personer

Ingredienser

Sesampanerad kyckling med sojadipp

300 g kycklingfilé
1 klyfta gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk konc kycklingfond
1/2 tsk salt
1 krm chiliflakes
1 krm nymald svartpeppar
2 msk vispgrädde
1/2 kruka persilja

Sojadipp

1 röd chili, t ex spansk peppar
1 1/2 dl japansk soja
2 msk strösocker
2 msk pressad lime

Panering

1 dl sesamfrön
1/2 dl vetemjöl

Till stekning

1 dl rapsolja
50 g smör

30 min + 30 i kylen

Sesampanerad kyckling med sojadipp

 

1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och skär lök och vitlök i bitar.

2. Mixa kyckling, lök, vitlök, fond och kryddor i en matberedare. Tillsätt grädden. Hacka persiljan och blanda ner den i smeten. Låt smeten stå i kylen ca 30 min.

3. Sojadipp: Kärna ur och strimla chilin. Blanda den med soja, socker och lime.

4. Forma kycklingfärsen till runda små biffar. Blanda ihop sesamfrön och mjöl. Vänd kycklingbiffarna i sesamblandningen.

5. Stek biffarna i olja och smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med sojadippen.

Tips: Att blanda olja med smör när du steker något som är panerat är smart. Du får en jämnare stektemperatur och därmed gyllenbrun färg.