Låt gärna köttet marinera några timmar. Låt det stå i rumstemperatur minst 0,5 timme innan det steks.

För 2 personer

Ingredienser

200 g ryggbiff av nöt

Marinad

2 msk japansk soja
0,5 tsk sesamolja
1 tsk råsocker
1 vitlöksklyfta pressad
1 krm svartpeppar

Till stekning

0,5 tsk salt
1,5 msk sesamfrö

Kålrotssallad

100 g kålrot
0,5 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta finhackad
0,5 spansk peppar finstrimlad
2 krm salt
2 salladslökar

Tillbehör

120 g råris gärna rött

Sesammarinerad biff med kålrot

 

1. Blanda soja, sesamolja, socker, vitlök och peppar i en skål. Skär köttet till 2 skivor och lägg i marinaden. Låt det marinera kallt, gärna några timmar. Vänd köttet några gånger under tiden.

2. Kålrotssallad: Skala och skär eller hyvla kålroten mycket tunt. Blanda med sesamolja, finhackad vitlök och finhackad pepparfrukt.

3. Koka riset. Ta upp köttet ur marinaden och strö på salt och sesamfrö på båda sidor. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek köttet på hög värme ca 1 minuter på båda sidor.

4. Stek kålrotssalladen i samma panna ca 2 minuter på medelgod värme. Blanda ner salt och häll på resten av marinaden som köttet låg i. Tillsätt strimlad salladslök strax före servering.