Sesambröd

Bröden bakas som bakeoffbröd. Först gräddas de halvfärdiga, sedan fryses de och gräddas sedan klart före serveringen.
Svarta sesamfrön hittar man i asiatiska butiker. De smakar inte lika mycket som de ljusa men de är mycket dekorativa.

1. Finfördela jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen löser sig.
2.Tillsätt olja, salt, honung och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
3. Låt degen jäsa 1/2-1 timme.
4. Platta ut degen till en stor kaka ca 20×60 cm. Häll över oljan och dra ut den över degen med handen. Strö över salt och sesamfrö.
5. Vik degen dubbel till 10×60 cm. Skär degen i 30 skivor. Vrid dem några varv och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
6. Sätt ugnen på 225°. Låt jäsa ca 30 minuter.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt kallna på galler.
Lägg i plastpåsar och frys in.
8. Sätt ugnen på 225°. Låt bullarna halvtina i påsarna ca 30 minuter. Lägg dem på en plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Låt svalna på galler.

Recept från