Recept på en lättlagad, lyxig rätt som passar perfekt på en fredag. Lite sesamfrön ger en härlig smak till köttet och rotfrukterna gör risotton mustig och god.

För 2 personer

Ingredienser

300 g biff tjock skiva
1 tsk sesamfrön
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
0,5 msk smör

Risotto

1 lök gul
1 vitlöksklyfta
0,5 rotselleri liten
1 morot
0,5 msk smör
1 dl avorioris
2 dl hönsbuljong av tärning
2 msk persilja hackad

Tillbehör

2 msk mango chutney
sallads

30 min

Sesambiff med rotfruktsrisotto

 

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och finstrimla selleri och morot.
  2. Fräs det i smör i en gryta. Rör i riset och buljongen.
  3. Låt allt koka under lock ca 18 minuter.
  4. Krydda köttet med sesam, salt och peppar. Stek köttet i smör i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Skär köttet i skivor. Smaksätt risotton med persilja. Servera med kött, mango chutney och sallad.