Sötsalt lax med sesam- och vallmofrön som passar att laga även när man är många.

För 4 personer

Ingredienser

4 laxkotletter (à 150 g) eller laxfiléer med skinn

Marinad:

1 cm röd chili t ex spansk peppar
0,5 citron saft och rivet skal
1 lime saft och rivet skal
2 msk kinesisk soja
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk sweet chilisås
1 krm tabasco

Grillning:

1 msk sesamfrön
1 msk vallmofrön

Sesam-, vallmo- och sojamarinerad lax

 

1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Lägg laxen i marinaden och låt marinera minst 2 timmar i kylskåpet före grillningen.
2. Grilla laxbitarna på direkt värme ca 5 min per sida. Pensla med marinaden under grillningen. Strö sesam- och vallmofrön över de färdiggrillade laxbitarna.