Marinerade paprikor och kronärtskockor smakar gott på smörgåsen  tillsammans med en klick krämig hummus. Paprikor och kronärtskockshjärtan finns att köpa i delikatessdisken bland inlagda oliver och vitlöksklyftor.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 bröd i skivor, gärna franskbröd
1 msk smör
8 serranoskinka tunna skivor
8 röda paprikor små, marinerade
sallad gärna machesallad
4 kronärtskockshjärtan marinerade

Hummus:

0,5 burk kikärter (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 krm spiskummin mald
1 krm koriander mald
3 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Serranosmörgås med hummus

  1. Hummus: Spola kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärter, vitlök och kryddor i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt olja i en fin stråle och kör till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela bröden och bred på smör. Lägg på skinka, paprika och sallad. Dela kronärtskockorna på mitten och fördela dem på smörgåsarna. Klicka på hummus.