Recept på senapssill och senapssås. Cirka 1/3 av såsen används till sillen och resten serveras som sås till laxen.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 sillfiléer inlagda

Senapssås

1,5 dl strösocker
2 dl senap svensk
0,5 dl dijonsenap
0,75 dl vitvinsvinäger
2,5 dl rapolja eller majs
1 dl dill finhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar grovmalen

Senapssill och senapssås – gör så här:

  1. Skär sillfiléerna i bitar och lägg dem i en skål.
  2. Blanda socker, senapssorter och vinäger. Vispa ner oljan i en tunn
    stråle. Börja med att tillsätt lite i taget långsamt. När såsen börjar
    tjockna går det att hälla på lite fortare.
  3. Smaksätt såsen med dill, salt och peppar. Blanda sillbitarna med
    ca 1/3 av såsen. Spara resten som sås till laxen. Låt stå till nästa dag.
Fler recept med: Jul, Midsommar, Övrigt, Påsk, Sås och marinad