Senapspickles

Ett tillbehör med sting som är gott till lagrad hårdost.

3 timmar

1. Ansa gurkorna och blomkålen och skala lökarna. Skär gurkorna i ca 1 cm stora tärningar och blomkålen i små buketter eller tärningar. Bland vatten och salt i en bunke och lägg i grönsakerna. Låt dem stå kallt i saltlagen 2–3 timmar.
2. Häll bort saltlagen och spola grönsakerna snabbt i kallt vatten. Låt dem rinna av.
3. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och vispa ner senapspulver, gurkmeja, bockhornsklöver och maizenaredning.
4. Blanda ner de avrunna grönsakerna i den kokande senapslagen och låt alltsammans sjuda ca 5 min. Häll upp på rengjorda glas­burkar eller i en skål och låt det kallna. Förvara kallt. Denna pickles håller flera veckor i kyl förvarad i burk med lock. Den passar även till rätter med kött och korv.

Recept från