Tre senapssorter med olika karaktär blir en lyckad smakträff. Västervikssenapen är söt och ganska stark.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g sejfilé
3 msk västervikssenap
2 msk grovsenap
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Varm potatissallad

600 g potatisar små kokta
0,5 pkt körsbärstomater á 250 g
4 salladslökar
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 tsk honung
2 msk kapris
50 g oliver svarta

Garnering

2 msk persilja hackad

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Skär fisken i fyra portions­bitar. Blanda de olika senapssorterna, salt och svartpeppar. Bred senapsblandningen på fisken.
3. Halvera potatis, körsbärstomater och skiva salladslöken tunt. Blanda alla ingredienser till potatissalladen och lägg i en ugnssäker form. Lägg på fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills fisken är klar i mitten och potatisen blivit varm.
4. Garnera med hackad persilja.