Senapskotletter

Fläskkotletterna steks bara tills köttet inte längre är rosa men är mört och har en vacker stekyta. Senapen, cidern och grädden bidrar med en behaglig och pikant smak. Man kan lägga till några tunna skivor fänkål med citron eller en grönsallad om man vill.

1. Skär bort fettkanten på kotletterna. Lägg dem mellan plastfolieark och banka ut dem lite så att de blir något tunnare.
2. Värm oljan i en stekpanna. Salta och stek kotletterna på medelvärme till hög värme ca 3 min på var sida. Lägg upp dem på ett varmt fat.
3. Häll cidern i stekpannan och koka ca 2 min. Tillsätt senap och grädde och koka 2 min.
4. Vänd ner gnocchin och låt koka ytterligare 2 min så att gnocchin suger upp en del av vätskan. Smaka av med salt. Strö över persiljan.
5. Lägg upp kotletterna på tallrikar, skeda över lite sås och servera med gnocchin.

Recept från