Kassler istället för skinka bakad med ett kryddigt täcke. Snabbast går det med färdigköpta djupfrysta potatisklyftor. Servera med mango chutney och eventuellt lite gräddfil.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kassler benfri

Griljering

2 msk mango chutney
0,5 msk senap svensk
1 krm kanel mald
1 äggula
3 msk ströbröd

Till servering

750 potatisklyftor frysta
2 fikon
250 g broccoli
1 pkt cocktailtomater
1 dl mango chutney
1 dl gräddfil

Senapsgriljerad kassler med varma fikon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta bort nätet från kasslern. Lägg kasslern på en ugnslångpanna.
  2. Blanda mango chutney, senap, kanel, äggula och 2/3 msk av ströbrödet. Bred eller pensla det på kasslern. Strö över resten av ströbrödet. Lägg potatisklyftor runt om och stek mitt i ugnen ca 25 min.
    Dela fikonen och lägg in dem på plåten när ca 10 min återstår.
  3. Dela och koka broccolin under tiden. Skär upp kasslern i tunna
    skivor och servera med fikonen, potatisklyftor, broccoli, tomat,
    mango chutney och eventuellt gräddfil.