Recept på senapsgratinerad blomkål med tomatsalsa. Får du inte tag på portionsblomkål går det bra att koka två större blomkålshuvuden som sedan klyvs och gratineras.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 små blomkålshuvuden (à ca 250 g)
2 dl lätt crème fraiche
2 msk dijonsenap
2 dl riven lagrad ost

Salsa:

4 tomater
2 färska rödlökar
0,5 dl kapris

Tillbehör:

4 minibaguetter

Senapsgratinerad blomkål med tomatsalsa – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och koka blomkålen halvmjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och ställ dem på ett ugnssäkert fat.
  2. Blanda lätt creme fraiche och senap och bred över blomkålen. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Tärna tomaterna smått. Ansa och finstrimla löken. Blanda tomater, lök och kapris.
  4. Servera blomkålen med salsa och minibaguetter.

Ca 410 kcal per portion: 14 g fett, 18 g protein, 50 g kolhydrater