Några extra droppar olivolja och nymald svartpeppar garnerar yoghurtsåsen.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g nötfärs
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk olivolja
50 g fetaost

Rotfrukter:

800 g rotfrukter valfria t ex morot, palsternacka och kålrot
1 msk olivolja
50 g rucola

Sås:

2 dl matyoghurt
1 tsk honung
1 krm salt

1. Skala rotfrukterna och skär i stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Blanda med olivolja och rucola.
2. Blanda färs, senap, salt och svartpeppar. Forma fyra biffar och stek i olivolja ca 5 min på varje sida.
3. Blanda yoghurt, honung och salt. Lägg upp biffar och rotfrukter på tallrikar och smula över fetaosten. Servera med såsen.

Ca 500 kcal per portion, 28 g fett, 38 g protein, 21 g kolhydrater