Överraska med en riktigt rökig sill! Liquid smoke finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 burk löksillsfilé (540 g)
2 msk majonnäs
1,25 dl gräddfil
2 msk grovkornig senap
2 tsk whisky rökig, t ex Laphroaig
0,5 tsk liquid smoke
1 krm worcestersås
2 msk dill finhackad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Senaps- och whiskysill – gör så här:

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.
  2. Blanda alla ingredienser i en burk och vänd ner sillen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Sillen håller ca 1 vecka i kyl
Fler recept med: Fisk, Jul, Övrigt, Påsk, Smårätter