För 12 semlor

Ingredienser

1 sats vetedeg se grundrecept

Fritering

5 dl rapsolja

Garnering

2 dl strösocker gärna finkornigt
1 tsk kardemumma stött
florsocker

Fyllning

1 sats semmelfyllning se recept
2 1/2 dl vispgrädde

30 min

Semmelmunk – gör så här:

  1. Gör grundreceptet. Hetta upp oljan till 170°. Fritera bullarna i omgångar 3–4 min på varje sida, tills de fått gyllenbrun färg. Ta upp dem med hålslev.
  2. Blanda socker och kardemumma. Vänd de friterade bullarna i blandningen. Låt dem kallna på galler.
  3. Vispa grädden till fluffig konsistens. Blanda grädden med semmelfyllningen. Skär ett litet snitt i kanten på semlorna. Spritsa fyllningen i munkarna och pudra över florsocker.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt