Om glassen får stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servering blir den riktigt krämig och god. Av Tom Sjöstedt.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 äggvita
2 äggulor
1 msk strösocker
2,5 dl vispgrädde
1 dl pekannötter
50 g choklad (70 %)
15 g maränger (ca 10 st)

Ananassalsa:

1 ananas
1 msk honung
röd chili
1 lime
1 krm svartpeppar

Garnering:

50 g mörk choklad (70 %)
1 dl pekannöt hackad
10 g maräng grovhackad
4 msk tagetesört eller mynta plockad

15 min + minst 2 timmar i frysen

Semifreddo med choklad, maränger och ananassalsa – gör så här:

  1. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa gulorna med sockret tills de är vita och pösiga. Vispa grädden.
  2. Hacka nötter, choklad och maränger. Blanda ihop alla ingredienserna.
  3. Klä 8 kaffekoppar med plastfolie. Häll i smeten och frys ca 2 timmar.
  4. Skala och halvera ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär ananasen i tärningar. Kärna ur och skiva chilin. Blanda alla ingredienser till salsan.
  5. Hacka chokladen till garnering. Lägg ut semifreddon på ett uppläggningsfat ca 15 min före servering. Klicka på salsan och garnera.