Semmellängd

Prova mandelmjöl till fyllningen i stället för mandelmassa.

Annonsen laddas.

30 min + 70 min ­jäsning + 10 min i ugnen

Semellängd

1. Värm mjölken till fingervarm, 37°. Häll mjölken över jästen och tillsätt socker, kardemumma, salt och mjölet blandat med hjorthornssalt. Arbeta ihop till en ­smidig deg. Klicka i smöret och arbeta in det. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i åtta bitar. Forma degen till släta bullar. Lägg dem glest i rad på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i nedre ­delen av ugnen ca 10 min. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

4. Fyllning: Blanda mandelmjöl och florsocker. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig massa. Vispa grädden till ett fast skum, lägg den i en spritspåse med slät tyll.

5. Skär av ett lock på alla bullar. Klicka mandelmassa på varje bulle. Spritsa på grädde. Lägg på locket och pudra över florsocker före servering.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat