För 4 person(er)

Ingredienser

200 g brotselleri 1 bit
6 potatisar
0,5 purjolök
0,5 msk smör
7,5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
100 g lax kallrökt

Dillsticks

0,5 baguette
0,5 baguette
0,75 dl dill hackad
5,5 msk olivolja
1 krm salt

1. Skala selleri och potatis. Skär dem i cm-stora bitar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs grönsakerna i smör 1-2 min. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningarna.
2. Låt soppan koka tills grönsakerna är mjuka, 10-12 min. Mixa soppan i en matberedare eller med mixerstav till en slät soppa. Tillsätt matlagningsgrädde, salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 250°. Skär baguetten i 8 skivor på snedden och lägg på en plåt. Blanda dill, olja och salt och bred det på bröden. Ställ in plåten i mitten av ugnen och stek bröden ca 5 min.
4. Servera soppan med strimlad lax, dillvippor och spröda dillsticks.

Fler recept med: Smalt, Soppa