Med en matberedare är denna rätt både snabblagad och väldigt uppskattad. Burgarna får en asiatisk ton av koriander, lime och sweet chili.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g sejfilé
1 tsk salt
2 msk potatismjöl
1 dl mellangrädde
1 dl korianderblad i kruka
0,5 tsk sambal oelek
1 lime rivet skal
1 msk limesaft pressad
1 vitlöksklyfta riven
2 msk smör

Tillbehör:

sallad, salladslök, cocktailtomater, gräddfil och sweet chilisås
2 ciabattabröd

1. Mixa sejfilé och salt till en fast boll. Tillsätt övriga ingredienser, utom smör och mixa till en slät massa.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Forma fiskfärsen med fuktade händer till burgare. Stek dem på medelstark värme 2-3 min på var sida till fin färg.
3. Dela och halvera ciabattabröden. Grilla dem i våffeljärn eller rosta dem. Lägg sallad på brödets underdel, sejburgare, skivad salladslök och klyftade cocktailtomater. Ringla slutligen på gräddfil och sweet chilisås. Servera.