Nystekt sejfilé ersätter den traditionella tonfisken ur burk i denna salade niçoise.

För 4 personer

Ingredienser

600 g sejfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja

Salade niçoise:

400 g fast potatis
100 g haricots verts
4 ägg
4 tomater
20 svarta oliver
16 sardeller
50 g babyspenat
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

Dijondressing:

2 msk dijonsenap
2 tsk honung
1 dl olivolja

Sej niçoise

 

1. Skrubba eller skala potatisen. Koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Skiva potatisen i cm-stora bitar. Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 2 min tills de är mjuka. Låt svalna. Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda 8 min. Spola kallt och skala sedan äggen. Skär dem i halvor. Ta bort fästet på tomaterna och skär varje tomat i 2 eller 4 bitar.
2. Vispa ihop dijonsenap, honung och olivolja.
3. Byxa* sejen och skär i 8 bitar. Salta och peppra och stek fisken gyllenbrun i olivolja 2–3 min på varje sida.
4. Blanda alla ingredienser till salladen och lägg upp på ett fat. Ringla över dijondressingen och lägg på den nystekta fisken.

* Att byxa betyder att man skär bort remsan med småben som sitter mitt i filén.