Här har smaker från hela världen blandats i en kryddig fyllning i mellanstora vetetortillas. Rätten har lite hetta men också sötma och syrlighet. Servera som huvudrätt eller som förrätt eller vickning då räcker rätten till dubbelt så många personer.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g sejfilé
2 msk lime pressad
2 msk mango chutney
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk salt
1,5 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
1 rödlök liten
1 vitlöksklyfta
1 cocktailtomater i ask
2 avokado
0,5 dl basilika hackad
1 tsk salt
8 vetetortillas
2 dl ost riven

Tillbehör:

sallad av rucola, mango och papaya

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och torka av sejfilén. Skär bort bröstbenen genom att skära ett snitt på vardera sidan om benraden. Skär filén i mindre kuber.
2. Blanda pressad lime, mango chutney, spiskummin, salt,
två tredjedelar av olivoljan och sambal oelek i en skål. Vänd ner fisktärningarna och låt stå.
3. Skala och hacka rödlök och vitlöksklyfta.
4. Skölj och halvera tomaterna, kärna ur och skala avokadofrukterna och dela dem i centimeterstora tärningar. Blanda med hackad basilika och salt.
4. Hetta upp en stekpanna och låt lök och vitlök fräsa i lite olivolja några minuter under omrörning. Tillsätt fisken med marinaden och låt puttra i 2-3 min. Blanda fiskfräset med tomat och avokado.
5. Lägg ut vetetortillas på en bänk, fördela fyllningen, rulla samman och lägg efterhand i en ugnssäker form. Strö över riven ost och gratinera i ca 10 min tills osten fått färg. Servera genast med sallad av t ex rucola, mango och papaya.