Sej Burritos

Här har smaker från hela världen blandats i en kryddig fyllning i mellanstora vetetortillas. Rätten har lite hetta men också sötma och syrlighet. Servera som huvudrätt eller som förrätt eller vickning då räcker rätten till dubbelt så många personer.

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och torka av sejfilén. Skär bort bröstbenen genom att skära ett snitt på vardera sidan om benraden. Skär filén i mindre kuber.
2. Blanda pressad lime, mango chutney, spiskummin, salt,
två tredjedelar av olivoljan och sambal oelek i en skål. Vänd ner fisktärningarna och låt stå.
3. Skala och hacka rödlök och vitlöksklyfta.
4. Skölj och halvera tomaterna, kärna ur och skala avokadofrukterna och dela dem i centimeterstora tärningar. Blanda med hackad basilika och salt.
4. Hetta upp en stekpanna och låt lök och vitlök fräsa i lite olivolja några minuter under omrörning. Tillsätt fisken med marinaden och låt puttra i 2-3 min. Blanda fiskfräset med tomat och avokado.
5. Lägg ut vetetortillas på en bänk, fördela fyllningen, rulla samman och lägg efterhand i en ugnssäker form. Strö över riven ost och gratinera i ca 10 min tills osten fått färg. Servera genast med sallad av t ex rucola, mango och papaya.

Recept från