De här sconesen är saftiga och lättbakade och klickas ut på plåten utan minsta lilla knådning. Prova gärna att strö lite frön, kärnor eller finhackade nötter på toppen före gräddning.

För 8 scones

Ingredienser

Scones med vit choklad

50 g vit choklad
4 dl vetemjöl (240 g)
1 msk strösocker
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör
2 dl mjölk

15 min + 14 min i ugn

Scones med vit choklad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Grovhacka chokladen.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och smöret, skuret i tärningar, i matberedare eller för hand. Tillsätt mjölk och choklad och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.
  3. Klicka ut smeten till åtta högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt sconesen svalna på galler.