Scones grundrecept

Gott grundrecept på scones. Finrivet äpple gör sconesen saftigare. 
Variera med en finriven morot!

Annonsen laddas.

25 min

1. Sätt ugnen på 200° (180° i varmluftsugn).
2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt 
i en skål.
3. Skär smöret i mindre bitar och smula 
ner det i bunken med mjölade fingrar.
4. Skala och finriv äpplet. Blanda med mjölken och tillsätt till mjölblandningen.
5. Platta ut degen på mjölad bänk (ca 2 cm tjock). Ta ut scones med ett glas (ca 5 cm i diameter för 12 bitar) eller skär bitar med mjölad kniv.
6. Lägg sconesen på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Baka mitt i ugnen 12–15 min. Servera.

 

PS. På ToppHälsa hittar du 5 varianter på nyttiga scones!

Recept från Allt om Mat