Schnitzel med paprikarisotto

Den krämiga risotton har fått sällskap av doftande färska örter och paprika.

30 min

1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär paprikorna i strimlor.
2. Fräs löken på svag värme i 2 msk olivolja i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut. Späd med vin och het buljong allteftersom det kokar 
in i riset. Koka utan lock och rör ofta! 
Total koktid ca 20 min.
3. Låt paprikan koka med de sista 
3 minuterna. Rör ner parmesanosten.
4. Hacka kryddorna och vitlöken. Stek schnitzlarna i 1 msk smör ca 1 minut på varje sida. Tillsätt 1 msk smör, vitlöken och krydd-hacket på slutet.
5. Servera köttet med risotton och skyn från pannan.

Recept från /LagaLätt