Den krämiga risotton har fått sällskap av doftande färska örter och paprika.

För 4 portioner

Ingredienser

4 schalottenlökar
3 röda paprikor
2 dl arborioris
2 dl torrt vitt vin
6-7 dl grönsaksbuljong (fond + vatten)
1 dl nyriven parmesanost
1 kruka basilika
1 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
ca 4 kalv- eller skinkschnitzlar
smör och olivolja till stekning
salt + nymald svartpeppar

30 min

1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär paprikorna i strimlor.
2. Fräs löken på svag värme i 2 msk olivolja i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut. Späd med vin och het buljong allteftersom det kokar 
in i riset. Koka utan lock och rör ofta! 
Total koktid ca 20 min.
3. Låt paprikan koka med de sista 
3 minuterna. Rör ner parmesanosten.
4. Hacka kryddorna och vitlöken. Stek schnitzlarna i 1 msk smör ca 1 minut på varje sida. Tillsätt 1 msk smör, vitlöken och krydd-hacket på slutet.
5. Servera köttet med risotton och skyn från pannan.