I annonssamarbete med SANTA MARIA

Ordet Satay är för många namnet på en söt och mustig jordnötssås. Fast egentligen betyder Satay grillat kött eller kyckling, på spett. Och ofta äts det med just den milda såsen av kokosmjölk, jordnötter chili, tamarind, citrongräs, vitlök, galanga och kaffir lime.

För 4

Ingredienser

Satayspett

1 påse Santa Maria Thai Satay Chicken Spice Mix
1 msk olja
2 msk vatten
500 g kycklingfilé tunt skivad
10 grillspett
1 burk Santa Maria Thai Satay Sauce
olja eller smör till stekning

Mangoris

1 färsk mango skär i tärningar
1 kruka färsk koriander
1 lime
eventuellt lite salt

60 min

Satayspett

1. Blanda kryddmix, olja och vatten och marinera kycklingen i cirka 1 timme.

2. Trä upp kycklingen på spett och grilla eller stek några minuter.

 

Mangoris

1. Koka jasminriset enligt anvisning på förpackningen.

2. Tärna en färsk mango samt hacka en kruka färsk koriander.

3. Blanda i mango och koriander när jasminriset är färdigt och pressa över saften från en lime. Salta efter smak.

4. Servera mangoris och Satay spett tillsammans med en klick Satay Sauce.

Fler recept med: Santa Maria, Thailändskt