I annonssamarbete med GOGREEN

Sashimi är japanska för "stucket kött" och är ofta den första rätten i en japansk måltid. Traditionellt är sashimi ansedd att vara den finaste maträtten i det japanska köket och japanerna själva anser att man bör äta sin sashimi innan andra starka smaker har påverkat smaksinnet. Vi gillar att servera den med marinerade linser!

För 4 portioner

Ingredienser

200 g lax
salt och peppar
4 msk sesamfrön skalade
1 tsk chili hackad
1 tsk ingefära
2 vårlökar fint skivade
1 dl citronjuice GoGreen Röda Ready in 5
1/2 dl citronjuice
4 msk soja
koriander

15 min

Sashimilax med japanlinser

Så här lagar du receptet:

1. Krydda laxen rikligt med salt, peppar och sesamfrön. Stek sedan laxen ca 1 min på varje sida och förvara den kyld medan du gör resten av receptet.

2. Koka linserna al dente (ca 5 min).

3. Rosta sesamfröna i en stekpanna.

4. Blanda de kokta linserna med chili, ingefära, sesamfrön och skivad vårlök i en bunke.Smaka av med citron och soja.

5. Skiva upp laxen och lägg på linssalsan, toppa med koriander.

Fler recept med: Fisk, GoGreen, Lax