Servera ingefära- och laxsashimi till förrätt med färsk babyspenat eller späda salladsskott.

För 8 person(er)

Ingredienser

400 g laxfilé färsk, utan skinn och ben
4 msk gari (inlagd ingefära)
0,25 noriblad (torkat sjögräs)

Sås:

3 msk olivolja
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja

Garnering:

2-3 msk rostade sesamfrön

Sashimi på lax med ingefära – gör så här:

  1. Skär laxen i ca 1 x 1 cm stora kuber. Strimla garin. Klipp noribladen i smala strimlor.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Vänd ner laxtärningarna och låt marinera i kylskåp ca 15 min.
  3. Fördela laxen på tallrikar. Strö över gari- och noristrimlor och sesamfrön.

Gari är sötsur, tunt skivad och inlagd ingefära, ett klassiskt tillbehör till sushi.