Sås à la Caesar

1. Koka upp vatten och grovt salt i en kastrull. Låt lagen kallna och lägg i kalkonköttet. Täck med lock. Ställ kallt minst 10 timmar.
2. Koklag: Skala och klyfta löken. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt lök, vitlök, citronskal, citronsaft och peppar.
Lyft upp kalkonen och lägg ner den i buljongen. Låt sjuda till 68° innertemperatur. Det tar 20-40 minuter beroende på kalkonbröstens vikt. Dra kastrullen från värmen. Låt köttet kallna i buljongen. Ställ kallt till servering.
3. Sås: Låt ansjovisen rinna av väl. Kör ansjovis, senap, äggulor, vitlök och citronsaft i matberedare till en jämn sås. Tillsätt olja, lite i taget, under gång. Häll över såsen i en bunke. Blanda i parmesanost och matlagningsgrädde.
4. Sallad: Koka bulgurvetet i buljong enligt beskrivning på förpackningen. Låt vetet rinna av väl i durkslag. Koka linserna 20 minuter i lättsaltat vatten.
5. Skär tomaterna i tunna klyftor. Blanda tomater, bulgur och linser. Tillsätt olja och salt.
6. Skär bort nedersta delen och koka sparrisen några minuter i lättsaltat vatten. Skölj i iskallt vatten. Skär den i mindre bitar. Strimla de råa sockerärterna. Blanda ner sparris och sockerärter i salladen och rör om.
7. Grovhacka roman- och rucolasallad. Vänd ner den i salladen.
8. Servering: Skär kalkonköttet i tunna skivor. Servera tillsammans med såsen, salladen och det rostade brödet.

Recept från