Rätten blev en favorit i provköket, smakrik och enkel att göra.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 sats kokt sushiris

Köttfärstopping

400 g blandfärs
1/2 gul lök
1/2 msk rapsolja
2 msk sake
2 msk strösocker
3 msk japansk soja
1 dl vatten+1 msk vatten
1 msk potatismjöl

Äggröra

3 ägg
2 krm salt
1 tsk rapsolja

Garnering

100 g sockerärter
30 g benishoga (inlagd strimlad ingefära)

35 min

1. Koka sockerärterna till garneringen i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och skär dem i tunna strimlor.

2. Köttfärstopping: Skala och finhacka löken. Fräs köttfärsen i olja i en kastrull och tillsätt lök, sake, socker, soja och 1 dl vatten. Låt koka ca 10 min. Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten. Tillsätt redningen under omrörning och koka upp.

3. Äggröra: Vispa ihop ägg och salt. Värm smeten på medelvärme i en kastrull med olja. Rör hela tiden med träsked tills det blir smuligt.

4. Lägg riset i lådor. Toppa med köttfärs, äggröra, sockerärter och benishoga.