Sans rival betyder oöverträffad på franska, och det kan man säga att denna smaksensation till tårta är. De frasiga bottnarna med smörkräm blir knapriga av karamelliserad mandel.

För 1 12 bitar

Ingredienser

Sans rival-tårta

150 g sötmandel
4 äggvitor
2 1/2 dl florsocker

Fyllning

1 dl sötmandel
1 1/2 dl strösocker
200 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
4 äggulor

Garnering

50 g rostade mandelflarn
marsipanros och -blad

40 min + 20 min i ugn

1. Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln på mandelkvarn. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum. Tillsätt florsockret, lite i taget, under vispning. Vänd ner mandeln. Bred ut smeten i tre rundlar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt bottnarna svalna plant innan de lossas från papperet och får kallna.

2. Fyllning: Hacka mandeln grovt. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt mandeln och häll upp blandningen på en plåt. Låt kallna. Finhacka mandel- och sockerblandningen i en matberedare.

3. Vispa smör, florsocker och äggula poröst. Tillsätt mandelsmulet. Lägg ihop bottnarna med fyllning emellan och ovanpå. Strö över mandelflarn och garnera med marsipanros och blad.