Smörgås med lax, ägg och pepparrot.

För 4 portioner

Ingredienser

4 ägg
ca 2 cm pepparrot
4 salladsblad
1/2 citron
3 msk philadelphiaost
4 skivor vit fiberfranska
200 g kallrökt lax. skivad
4 dillvippor
salt + nymald svartpeppar

15 min

Laxsmörgås — gör så här:

  1. Koka upp vatten till äggen. Lägg i äggen 
och låt koka 7 min, då blir de fint krämiga.
  2. Skala och finriv 1 msk pepparrot. Spara lite till garnering.
  3. Skölj och torka salladsbladen. Skrubba citronen i ljummet vatten, skiva den fint. 
Skala och halvera äggen.
  4. Rosta brödet.
  5. Bre osten på brödet. Lägg på salladsblad, lax, ägg, citron, pepparrot och dill. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
Fler recept med: Fisk, Mackor, Övrigt, Påsk