Den här salladen kan serveras antingen som förrätt eller huvudrätt
tillsammans med t ex italienska charkuterier. Den blir också ett
vackert blickfång på buffébordet i sällskap med en härlig bit
parmesan.

Receptet kommer från Sandra Hinds, som har sina
rötter i Ligurien i Italien.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 endiver
3 blad rosésallad
2 rucola krukor
4 msk pinjenötter rostade
1 dl parmesan hyvlad

Vinägrett

1 msk rödvinsvinäger
1 krm svartpeppar
2 krm salt
3 msk olivolja

1. Skär bort roten på endiven och dela den i blad. Riv eller skär rosé-
salladen i smala strimlor. Blanda samman rucola och rosésalladen i
en skål. Arrangera endivebladen över. Garnera med pinjenötterna
och parmesanen.
2. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och skeda hälften över
salladen. Servera resten av vinägretten vid sidan av.