Salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost

Recept på salviastekt fläskkotlett med ugnsbakade grönsaker och smulad fetaost. Skär bort hinnor och fett på kotlettens ben så ser det ännu mer aptitligt ut.

För 4 personer:

Ingredienser

4 fläskkotletter med ben ­(à 250 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 msk olivolja
0,5 kruka salvia
50 g smör

Grönsaker:

400 g potatisar små, gärna ­sparrispotatis
250 g rödbetor
2 msk olivolja
2 krm salt + 1 krm
2 morötter
1 blomkålshuvud litet
300 g rotselleri
150 g fetaost
100 g vattenkrasse

45 minuter

Gör så här:

  1. Grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Skala och skär betorna i 1 cm stora bitar. Lägg potatis och rödbetor i en ugnssäker form och ringla över olja. Strö på 2 krm salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Skala morötterna och skär i cm-stora bitar. Plocka blomkålen i små buketter. Lägg morötter och blomkål i formen. Krydda med 1 krm salt. Tillaga ytterligare ca 20 min, tills grönsakerna fått fin färg. Smula över fetaosten. Toppa med vattenkrasse.
  3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek i olja ca 4 min på varje sida. Lägg salvian vid sidan om kotletterna. Tillsätt smöret och ös kotletterna med salvia-smöret.
  4. Servera kotletterna till de ugnsbakade grönsakerna.