Salviafyllda kycklingklubbor med varm tomatsallad

Salvia gör sig särskilt bra ihop med kyckling och fläskkött.

1. Sätt ugnen på 225°. Repa bladen från salvian och peta in dem under skinnet på kycklingklubborna.
2. Skär tomaterna i stora bitar. Skala och skär löken i bitar. Lägg tomater och lök i en ugnssäker form. Ringla över honungen och 1 msk olja. Strö på 1 tsk salt och 2 krm peppar.
3. Bryn kycklingklubborna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg kyckling-klubborna ovanpå tomaterna och löken. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills kycklingklubborna är genomstekta.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med 1 msk olja. Vänd i rucolan. Servera kyckling-klubborna, utan skinn, med den varma tomatsalladen och pasta.

Ca 500 kcal per portion, 7 g fett,
41 g protein, 65 g kolhydrater

Recept från