Här passar med valfritt tillbehör som kokt pasta, ris eller potatis.

För 4 personer

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör
2 msk salvia strimald, färsk
1 citron rivet skal av

Sås:

2 schalottenlökar
0,5 krm vitpeppar
5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
1 citron 2 msk pressad saft
2 dl crème fraiche

Servering:

1 rödlök
1 äpple
100 g parmesanost i bit
20 rucolablad

Salvia-citronkyckling med parmesanost

 

1. Sätt ugnen på 125°. Dela kycklingfiléerna på tvären, salta, peppra och bryn dem i smör.
2. Lägg över dem i en ugnssäker form, strö över strimlad salvia, rivet citronskal och stek färdigt i ugnen ca 30 min.
3. Skala och hacka schalottenlöken och fräs den med vit peppar i pannan efter kycklingen. Tillsätt vatten, buljongtärning och pressad citron. Koka livligt några min, vispa i creme fraiche och smaka av sältan.
4. Skala och skär rödlök och urkärnat äpple i tunna klyftor, skär osten i tändsticksstavar, blanda detta i såsen och häll den runt kycklingen. Blanda även ner rucolabladen inför serveringen.