För 1 sats

Ingredienser

1 vit rättika
1 ingefära 1 bit
10 vitlöksklyftor skalade
5 spanska pepparfrukter
0,5 huvud salladskål
250 g salt
1,5 l vatten
1 2-liters glasburk med lock

1. Skölj och lägg grönsakerna i en glasburk som rymmer 2 liter.
Ingefära och rättika behöver inte skalas. Blanda saltet med 1 liter av vattnet och häll det över grönsakerna. Fyll på med resten av vattnet så att det täcker grönsakerna. Låt stå minst 2 dagar i kylskåp.
2. Vänd burken då och då så att saltet löser sig.

Hållbarhet:
Rättika 3-4 veckor
Vitlök 2 veckor
Ingefära 3-4 veckor
Spansk peppar 3-4 veckor
Salladskål 1 vecka

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt