Saltimbocca med marsalasky

Saltimbocca betyder ordagrant ?hoppa in i munnen? ? vi tolkar det som något som väcker omedelbart begär!

1. Putsa fläskfilén och skär i knappt cm-tjocka skivor. Banka ut dem mellan plastfolie till ca 1/2 cm tjocka skivor.
2. Krydda skivorna med salt och peppar på båda sidor. Lägg ett salviablad på en sida och linda om en tunn skiva parmaskinka runt varje. Fäst med tandpetare om det behövs.
3. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek de lindade filéskivorna ca 2 min på varje sida på strax över medelvärme.
4. Lägg upp skivorna på en tallrik och häll marsalavin, vatten och kalvfond i samma stekpanna. Vispa om och låt sjuda ca 1 minut. Vispa ner majsstärkelse utrört i lite kallt vatten och låt skyn koka upp igen. Servera omgående på varma tallrikar med nykokt potatis och lättkokta sockerärter.

Recept från