Saltbaka gärna en hel kyckling (ungefärlig stektid ca 1-1 1/4 timme) och packa en härlig lunchlåda tillsammans med grönsallad till nästa dag.

För 2 person(er)

Ingredienser

4 kycklinglår
1 krm svartpeppar nymald
3 dl salt grovt
4 timjankvistar
4 salviablad
4 vitlöksklyftor hela, oskalade

Salsa:

1 mango liten, gärna omogen
0,5 citron pressad saft av
1 vitlöksklyfta
0,5 spansk pepparfrukt grön
2 msk koriander hackad
1 krm salt

Till servering:

60 g couscous eller ris, blandat med hackade kryddor

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Peppra kycklingklubborna på båda sidor. Lägg dem med skinnsidan upp på ett lager grovt salt i en ugnssäker form. Lägg på timjankvistarna och salvia. Lägg vitlöksklyftorna bredvid. Stek i mitten av ugnen och låt stå 25- 35 minuter eller tills kycklingen är klar. Vänd kycklingklubborna 2 gånger under tiden.
Den kortare tiden för lår.
3. Salsa: Skala och skär mangon i bitar. Pressa över citronsaften. Skala vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Finfördela mango, vitlök, pepparfrukt
och koriander i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt.
4. Servera kycklingklubborna med mangosalsan och ris eller couscous.