Försök att få degen så tunn som möjligt, då blir kexen spröda. 

För Ca 45 kex

Ingredienser

Salta linfrökex

3 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl hela linfrön
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk flingsalt
1 msk strösocker
100 g smör
1 dl mellanmjölk

20 min + 20 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregryn, mjöl, linfrön, bakpulver, salt och socker i en bunke. Smält smöret i en kastrull och blanda det med mjölken. Tillsätt vätskan och blanda till en deg. Låt vila 10 min.

2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut degen tunt, max 3 mm. Nagga degen med en gaffel och skär i rutor, 5 x 5 cm. Grädda kexen i ugnen ca 20 min. Låt svalna på plåten.

Fler recept med: Bakning, Fest, Övrigt, Smårätter, Snittar